6 tankar om “R.I.P

 1. Det är skit när okunniga människor avlivar hundar till vänster och höger, att nästan ha bitit två människor är väl ingen orsak att avliva en hund. Att ha sele på den här typen av hund visar hur lite dem här ”experter” begriper, den är ju envis med mycket bra självförtroende, en hetsig en som blir destruktiv om den inte får arbeta, den uppför ju sig inte som en golden retriever,
  den är en arbets/bruks hund, inte en familjehund.
  Att avliva en hund som visar rastypisk beteende är idiotisk, och säger en hel del om dessa ”hundmänniskor” och deras bristande kunskaper ang rehabilitering av hundar, varför frågade du inte mig, jag skulle gärna ha tagit hand om den här gossen.
  Vissa raser utmanar alltid sin ägare, som tex doberman, men det hör till, liksom det att amstaff är envisa och hetsiga av sig, men det jämnas ut av deras positiva egenskaper, man måste ju kunna se skillnaden mellan ett aggressivt dominant beteende som kommer ur rädsla och osäkerhet, och ett rastypisk sådant. Tar tex en doberman till en hundrastgård så visar den sin dominans direkt genom att sätta alla stora hundar på plats, små bryr sig den inte alls om, ett rastypisk beteende som hör till och är lätt att kontrollera om man kan något om hundar.
  Att man sedan förbjuder raser som amstaff i länder som tex Norge, Danmark, Tyskland osv är ju fånigt, det är ägaren som gör hunden, inte tvärtom, om så, då ska man inte ha någon hund utan en hamster.
  Så Veronica, om det dyker upp en till ”omöjlig” hund, hör av dig, det finns inga omöjliga hundar, bara okunniga människor, alla hundar går att rehabilitera,.vilket är mer än man kan säga om dessa ”hundexperter” som låter avliva helt friska hundar bara för att dem har ”nästan” bitit två människor. Jag blir förbannad när jag läser om sånt här, okunskap och ren dumhet borde vara straffbart,det är bättre att avliva okunskap och förutfattade meningar hos människor än helt friska djur som inte faller inom den Svenska ”lagommentaliteten”, här i Sverige får alla vara som dem vill,.så länge dem är som alla andra, fy fan, stackars Milo,
  bort med sånna här korkade hundavlivare.

 2. Milo visade tydligt för Lillis att han ville ha henne som kompis, syns på bilden där han har sänkt svansen och huvudet när de står huvudet mot huvudet.
  Att belöna felaktigt beteende med mat i syfte att distrahera är idiotisk, som att säga:Visa dina dåliga sidor, visa aggression så får du godis, då uppfattar hunden att den har gjort något bra,.hur korkade kan vissa människor vara?
  Jag tror inte att han utmanade dig och försökte dominera, han bad om hjälp: Är det du som är flockledare här, jag har ingen, har aldrig haft och känner mig otrygg och rädd, vill du vara min flockledare?,.allt du hade behövt göra var att lyfta på fingret, inte visa någon rädsla utan ledarskap ,så hade han blivit en lydig och trogen vän i din flock, så enkelt är det med hundar.
  En amstaff-dobermann blandning i psykisk balans är aldrig rädd eller osäker i normala fall inför andra hundar och människor. Milos beteende kom från bristen av en bra och tydlig flockledare som sätter gränser och visar den rätta vägen, precis som Lillis beteende gentemot honom, du måste först rehabilitera Lillis så att hon beter sig normalt med andra hundar innan du skaffar en till, du måste vara en bra flockledare, tre grejer, motion, lydnad och kärlek, och märk väl, just i den ordning. Lillis ska bara göra det som du tillåter henne att göra, hon ska be om lov för allt inkl när hon får äta, när hon får använda sina leksaker, pissa osv.
  En hund som saknar en stark flockledare blir aldrig lycklig och balanserad, man ska aldrig muta hunden att göra saker eller dalta med den, det är fel väg att vandra. Hunden följer inte den som älskar mest, tycker synd om den osv, då uppfattar den människan som svag och känner sig tvingad att försöka agera flockledare,.och det vill den inte, utan den vill ha en STARK flockledare, en som bestämmer allt och leder flocken med stadig hand, märk väl ordet LEDER, flockledaren går först i alla lägen, flocken följer efter. Behandla Lillis som den hund hon är, inte som en människa så får du en psykisk balanserad och lycklig hund som aldrig visar aggression mot människor eller andra hundar, och glöm inte ditt eget välmående, allt hon gör är en reaktion på de vibbar du skickar ut, rädsla, glädje, osäkerhet, kärlek, hat osv, en flock mår som flockledaren mår, så tänk positivt, ta hand om dig och lev ditt liv som du vill leva det, då följer Lillis efter och mår bra,.man lever ju faktiskt bara en gång, glöm aldrig det och lev därefter.

 3. Om man kastrerar en ”röd zon” hund vid fel tillfälle får det ingen som helst effekt, hunden måste vara i ett undergiven tillstånd innan ingreppet. Det finns en ettårig kastrerad Dobermann hane här i stan som söker hem, dock inte ur den Svenska stammen, den kom till Sverige som valp från Serbien, dvs en med kuperat svans, men den sägs ha meriterade föräldrar, jag kanske går och kikar på den även om jag inte gillar kastrerade hundar, ingreppet bryter ner deras karaktär på något sätt.

  Jag var ju i Irland och körde ett race,.ett vårdlöst sådant utan skärpa enligt Aislin(Sharons kusin), hon nämnde att det har alltid varit ett nöje att se mig tävla med min brutala körstil, men inte den här gången, hon blev bara orolig och sedan lättad när jag korsade mållinjen. Hmm,.man borde kanske kastrera mig att suget efter landsvägsracing försvinner,.men o andra sidan, några av snubbarna pratade om en tävling som kommer att köras i slutet av sommaren i Italien,på bergsvägar nära den Österrikiska gränsen som nattrace,.kan vara nära mina förfaders lekplatser, jag kanske tar chansen att åka dit och bränna lite gummi;-)

 4. Usch! Jag blir också ledsen när jag läser att djur (hundar) avlivas alldeles för lätt! Att avliva en hund för att han ”nästan” bitit två människor låter helt absurt i mina öron! Stackars fina vovve som aldrig fick en chans till ett rikt och lyckligt liv!

  Brandon Lee: Har du tittat på Cesar eller?? Dina ord är som tagna från hans program! ;O)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s